Pressemeddelelse

EM 2024: Rejs billigt og bæredygtigt i Tyskland

Når bolden sparkes i gang den 14. juni, vil utallige fodboldfans fra hele Europa være på vej til Tyskland – heriblandt danske fodboldfans. Her er alt, du behøver at vide for at komme rundt med offentlig transport under EM 2024.

Hvis du har billetter til EM, rejser du gratis – men der er noget, du skal være opmærksom på

Den grønneste og mest komfortable måde at rejse til og i Tyskland er med tog. Men hvilken billet skal du vælge? En oplagt mulighed er "Fan Pass", der er en gratis 36-timers billet knyttet til din kampbillet. Den er tilgængelig via UEFA EURO 2024-appen. 

Vær opmærksom på, at billetten kun er gyldig i bestemte områder. Derfor er det en god idé at tjekke, om du er dækket, da billetten måske ikke er gyldig i et tilstødende område.

Bruger du den offentlige transport i et område, som billetten ikke dækker, risikerer du en bøde. De relevante offentlige transportområder kan findes på UEFA's-hjemmeside under "Travel areas". 

Særlige priser i Tyskland

Hvis du gerne vil rejse rundt i Tyskland, uden at bekymre dig om, hvor du er dækket, og hvor du ikke er, kan du vælge "DB Ticket Euro 2024”. Billetten giver adgang til regionale og højhastighedstog mellem de forskellige kampe. Første klasse koster 39,90 euro, og anden klasse koster 29,90 euro.

Kommer du til Tyskland fra Danmark, kan du også bruge "Interrail Pass Euro 2024”, som der er 25% rabat på. Disse tilbud kan bookes via Deutsche Bahn-hjemmesiden og DB Navigator-appen.

For dig, der ønsker at rejse så billigt som muligt, er "Deutschland-Ticket" fra Deutsche Bahn en god mulighed. I modsætning til de særlige EURO 2024-tilbud er denne billet tilgængelig for alle. Den giver dig mulighed for at rejse ubegrænset på tværs af Tyskland for kun 49 euro om måneden – men kun på regionale og lokale tog, busser, sporvogne og undergrundstog.

Denne billet er ikke gyldig til langdistancetog som ICE (Intercity Express), IC (Intercity) og EC (Eurocity) tog. Forbindelser drevet af andre selskaber, som Flixtrain, er også udelukket.

Faldgruben ved "Deutschland-Ticket"

Deutschland-Ticket er kun tilgængelig som abonnement. Hvis aftalen ikke opsiges inden den tiende i måneden, forlænges den automatisk med endnu en måned. Du kan derfor abonnere inden den 10. juni og opsige aftalen efter tilmelding, så du ikke får nogen ubehagelige overraskelser.

Hvis noget går galt, kan du læse mere om dine rettigheder, når du rejser med tog i udlandet. Du kan også kontakte Forbruger Europa, hvis du har spørgsmål.

 

Forbruger Europas pressemeddelelser

Tilmeld dig Forbruger Europa pressemeddelelser.