Nyheder

Europadagen 2023: Forbruger Europa-netværket inddriver 75 millioner til forbrugerne

Hvordan får jeg mine penge tilbage, hvis det franske flyselskab aflyser flyet? Hvad, hvis jeg nægtes adgang til en koncert i Tyskland? Eller hvis hotellet i Spanien koster mere end aftalt? Det er her, Forbruger Europa-netværket kan hjælpe. Sidste år hjalp vi forbrugere i hele Europa med at få udbetalt næsten 75 millioner kroner.

118.000 spørgsmål om billeje, flyaflysninger og nethandel

Josefine skulle hjem fra en ferie på Malaga. Da flyet blev aflyst, blev hverken hun eller hendes to rejsemakkere tilbudt ombooking. Derfor var de nødt til at finde et hotel, hvor de kunne overnatte, inden de kunne flyve hjem dagen efter. Hun havde ret til at få dækket omkostninger til de ekstraudgifter, der var forbundet med køb af den nye flybillet og udgifter til hotel og mad og drikke. Problemet var, at flyselskabet ikke svarede på Josefines henvendelser.

Mona var på sociale medier, hvor hun så en reklame på et kosttilskud, hvor prøvepakken kostede 79kr. Efterfølgende blev hun opkrævet for et abonnement, hun slet ikke kendte til, da hun gav sine oplysninger. Virksomheden bag reklamen svarede ikke, men fortsatte med at sende regninger. Nu med ekstragebyrer.

Sager som disse er en del af Forbruger Europa-netværkets daglige arbejde. I 2022 besvarede vi cirka 118.000 spørgsmål: Om alt fra flyforsinkelser, aflysninger, dyre hotelregninger, falske koncertbilletter, abonnementsfælder og meget mere. Formålet er altid at hjælpe forbrugeren videre.  

Hjælpen fortsætter

Der er Forbruger Europa-centre i alle EU-lande og i Island og Norge. Sammen danner vi Forbruger Europa-netværket. Netværket informerer forbrugere i Europa om deres rettigheder og yder gratis hjælp i forbindelse med rejser og handel over grænserne.

Hvis du bor i Danmark og har problemer med en virksomhed i et andet EU-land, kan du kontakte Forbruger Europa her

Forbruger Europas nyhedsbrev

Forbruger Europa udsender jævnligt nyhedsbreve med gode råd og nyheder om forbrugerrettigheder i EU inden for en lang række områder, fx flyaflysning, leje af bil, køb af varer og fortrydelsesret.