Nyheder

Billetballade: Kunne ikke få penge retur for flybilletter, selvom alle regler blev overholdt

Camille Bertholdt Nielsen kunne ikke få sine penge tilbage, selvom hun fulgte reglerne og aflyste sin flybooking inden for 24 timer, som flyselskabet krævede. Et år efter har hun i samarbejde med Forbruger Europa fået pengene retur.

Fyldt med rejseglæde skulle Camille Bertholdt Nilesen og hendes tvillingesøster ud på en jordomrejse sidste år. Ti måneder på farten til destinationer som Hawaii, Australien og Panama. En af forberedelserne var at bestille flybilletter til Panama med en mellemlanding i USA. Hun bestilte to billetter under forudsætning af, at hun kunne aflyse rejsen inden for 24 timer, som der stod på flyselskabets hjemmeside. Efter bestillingen opdagede hun, at corona-restriktioner gjorde, at hun og søsteren ikke kunne mellemlande i USA. Inden for de pågældende 24 timer kontaktede hun flyselskabet for at få pengene retur. Tilbagemeldingen var, at der var nedbrud på hjemmesiden, så hun skulle sende en mail, hvori hun afbestilte flybilletterne. Der gik syv måneder, før hun fik svar: Flyselskabet kunne desværre ikke refundere billetterne, da de påstod, at billetterne ikke var blevet annulleret i tide. Dette på trods af, at Camille Bertholdt Nielsen kunne bevise, at hun havde sendt mailen inden for tidsfristen.

16.000 kr. ude at svæve

Før hun modtog den nedslående afgørelse, havde hun kontaktet flyselskabet ad flere omgange, men hun kom aldrig videre end en besked om, at de ikke kunne gøre noget. Hun fik at vide, at hun skulle ombooke billetten, hvilket hun gjorde, og det endte også med at koste ekstra. Samlet set havde Camille Bertholdt Nielsen nu mere end 16.000 kr. ude at svæve.

”Forløbet var bøvlet og bundhamrende frustrerende. På min rejse har jeg brugt utrolig mange timer på at prøve at komme i dialog med flyselskabet, men jeg blev konsekvent mødt med, at min flybillet ikke var refunderbar på trods af al min dokumentation, siger hun”.

Klokkeklare regler

Camille Bertholdt Nielsen kontaktede banken for at høre, om de kunne hjælpe hende med at få pengene retur. I nogle tilfælde kan bankerne hjælpe inden en kortere tidsperiode, men i dette tilfælde, hvor der var gået syv måneder, kunne de ikke gøre noget. Derfor anbefalede de, at hun tog kontakt til Forbruger Europa, der igennem dialog med vores søsterkontorer fik sikret, at hun fik det fulde beløb til flybilletterne og de ekstraomkostninger, hun havde haft til at ombooke, retur. 

”Efter en så hektisk proces, var det en lettelse endelig at tale med nogen, der lyttede. Jeg havde helt ro i maven, da jeg fik kompetent hjælp, og jeg behøvede derfor ikke spekulere på det i min hverdag.”

Leder af Forbruger Europa, Lars Arent, er også tilfreds med sagens udfald:

”Der er klokkeklare regler, der skal beskytte forbrugere som Camille Bertholdt Nielsen. I hendes sag er de simpelthen ikke blevet overholdt på trods af, at alt var gjort lige efter bogen, og der var rigeligt med dokumentation. Derfor er jeg glad for, at vi kunne hjælpe hende i dialogen med flyselskabet og i sidste ende opnå det ønskede udfald”.

Læs mere om dine rettigheder i forbindelse med flyrejser

Forbruger Europas nyhedsbrev

Forbruger Europa udsender jævnligt nyhedsbreve med gode råd og nyheder om forbrugerrettigheder i EU inden for en lang række områder, fx flyaflysning, leje af bil, køb af varer og fortrydelsesret.

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores nyhedsbrev. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage. Se Forbruger Europas privatlivspolitik.

Se tidligere udsendte nyhedsbreve