Nyheder
Mathilde blev snydt af en falsk dansk webshop – men fik sine penge tilbage
Mathilde troede, hun havde gjort et godt kup, da hun bestilte to par Birkenstock-sandaler på en hjemmeside, der så dansk ud. I virkeligheden var der tale om en Kina-kopi.
Falske danske hjemmesider huserer i stor stil. Mathilde faldt som så mange andre over et tilbud, der desværre viste sig at være for godt til at være sandt: Sandalerne var på tilbud til halv pris, og hendes datter ville meget gerne have fødderne i dem.
Hurtigt køb, længere efterspil
På vej til familiefødselsdag scrollede Mathilde på hjemmesiden i bilen. Hjemmesiden så dansk ud, og navnet virkede troværdigt. ”Normalt tjekker jeg altid en hjemmeside, inden jeg handler. Men jeg havde ikke så meget tid, og jeg sagde endda til min mand, at den side jo lød fuldstændig dansk, og så er det vel ok,” fortæller Mathilde.
Kort efter modtog hun en e-mail: Hendes sko var sendt – fra Kina. Da skoene ankom, var det tydeligt, at de var kopivarer af dårlig kvalitet. Hun forsøgte at klage, men uden held:
Jeg kunne få 30 % rabat på mit næste køb, men jeg synes ikke, jeg havde mere at gøre på den hjemmeside.
Kontaktede Forbruger Europa
Mathilde kontaktede Forbruger Europa for at få hjælp til næste træk.
”Forbruger Europa fortalte, at min bank måske kunne hjælpe. Det havde jeg ikke tænkt på som en mulighed. Banken betalte pengene tilbage til mig, så jeg slap for at miste penge.”
Flere bliver snydt af falske danske webshops
Mathildes oplevelse er desværre langt fra enkeltstående. Flere forbrugere falder i fælden, når udenlandske webshops udgiver sig for at være danske.
Sådan spotter du hjemmesiderne:
1. Hvordan har andre oplevet det at handle på hjemmesiden? Tjek anmeldelser på Trustpilot eller sociale medier.
2. Tjek om leveringstiden er usædvanlig lang
3. Er der tydelige kontaktoplysninger og en fysisk adresse?
4. Er teksten på hjemmesiden fyldt med stavefejl eller mærkelige formuleringer?
5. Er prisen mistænkeligt lav sammenlignet med andre butikker?
Står du i samme situation som Mathilde? Kontakt Forbruger Europa.
Forbruger Europas nyhedsbrev
Forbruger Europa udsender jævnligt nyhedsbreve med gode råd og nyheder om forbrugerrettigheder i EU inden for en lang række områder, fx flyaflysning, leje af bil, køb af varer og fortrydelsesret.