Coronavirus

Hvis du er ude på rejsen

Er du ude på rejsen, så følg Udenrigsministeriets råd. Her kan du læse om, hvem du skal kontakte og hvad du har ret til, hvis du skal tidligere hjem fra en rejse på grund af coronavirus.

Hvis Udenrigsministeriet ændrer sin rejsevejledning, mens du er afsted på rejsen, og fraråder rejser til det land, du er i, så følg Udenrigsministeriets råd. Læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside

Hvis du har købt en pakkerejse, skal du kontakte rejseudbyderen og følge rejseudbyderens anvisninger omkring hjemrejse. Rejseudbyderen er forpligtet til at få dig hjem fra rejsen. Hvis du ikke følger rejseudbyderens anvisninger, risikerer du at skulle betale for hjemrejsen selv.

I tilfælde af, at dit fly bliver aflyst, mens du er afsted på rejsen, og du ønsker ombooking hurtigst muligt, skal flyselskabet være dig behjælpelig i ventetiden, fx ved at sørge for overnatning, hvis det er relevant.

Kontakt også dit forsikringsselskab. Vær også opmærksom på, at din rejseforsikring kan være inkluderet i din almindelige indboforsikring, eller at dit betalingskort kan have en rejseforsikring.

Kontakt Forbruger Europa

Er du i tvivl om dine rettigheder, så kontakt os gerne for at få svar på dine spørgsmål. Læs mere om dine kontaktmuligheder her.
Kontakt Forbruger Europa

Få hjælp til at klage

Mener du, at du har et økonomisk krav mod en virksomhed i et andet EU-land, Norge, Island eller UK, så kan du starte en klagesag hos os. Vores jurister sidder klar til at hjælpe dig, og vores hjælp er gratis.
Opret din klage