TEMA

Corona og dine rettigheder

Dine muligheder for at få penge tilbage eller refunderet dele af dine udgifter er afhængige af flere ting. Få overblik over dine rettigheder, hvis du har bestilt separate flybilletter, hotelbooking, billeje, en samlet pakkerejse eller dit arrangement på rejsen aflyses.

Genrebillede: coronavirus og rejser

Fraråder udenrigsministeriet din rejse?

Hold øje med Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Rejsevejledninger afspejler ikke længere coronasituationen, men den generelle sikkerhedssituation for et land.

Se Udenrigsministeriets rejsevejledninger (um.dk)

Hvis du selv aflyser pakkerejsen

Hvis du har købt en pakkerejse og afbestiller på grund af fx indrejserestriktioner på rejsemålet, vil dine muligheder for at få hele rejsens pris tilbagebetalt afhænge af flere forhold. For eksempel hvor tæt på afrejsen, du afbestiller, om restriktionerne vil være gældende på rejsetidspunktet og omstændighederne omkring afbestillingen i øvrigt.

Krav om coronapas

Der er fortsat krav om coronapas for rejser i EU- og Schengenlande. Alle lande har ret til at fastsætte krav om fx test eller isolation efter indrejse. Husk derfor på forhånd at tjekke, hvilke restriktioner der kan være i de enkelte lande.

Læs mere om coronapas på rejsen (coronasmitte.dk)

 

 

 • Før du bestiller rejsen

  Er der risiko for restriktioner på rejsemålet? Og hvordan er afbestillingspolitikken? Her kan du læse gode råd.

  Før du bestiller rejsen

 • Hvis du er ude på rejsen

  Her kan du læse om, hvem du skal kontakte og hvad du har ret til, hvis du skal tidligere hjem fra en rejse på grund af coronavirus.

  Hvis du er ude på rejsen?

 • Rejser til steder med indrejseforbud

  Læs her om, hvad dine rettigheder er, hvis der er indrejseforbud på din rejsedestination.

  Rejser til steder med indrejseforbud

 • Aflyste fly, tog, busser, færger og pakkerejser

  Dine muligheder for at få refunderet udgifter afhænger blandt andet af, hvem der aflyser og om det er separate flybilletter eller en pakkerejse.

  Læs mere om aflyste rejser

 • Hotel, campingsted eller ferielejlighed

  Din mulighed for at få penge tilbage for fx hotel el. ferielejlighed kommer bl.a. an på, hvem der aflyser og hvornår rejsen finder sted.

  Læs mere om ophold og rettigheder

 • Koncerter, fodboldkampe og andre events på rejsen

  Har du billetter til et event i udlandet, som nu er blevet aflyst? Du kan læse mere om din ret til at få refunderet udgifter til billetten, flybilletter, hotel mv.

  Læs mere om events på rejsen

Kontakt Forbruger Europa

Er du i tvivl om dine rettigheder, så kontakt os gerne for at få svar på dine spørgsmål. Læs mere om dine kontaktmuligheder her.
Kontakt Forbruger Europa

Få hjælp til at klage

Mener du, at du har et økonomisk krav mod en virksomhed i et andet EU-land, Norge, Island eller UK, så kan du starte en klagesag hos os. Vores jurister sidder klar til at hjælpe dig, og vores hjælp er gratis.
Opret din klage