Brexit for forbrugere

Klagemuligheder over varer købt i Storbritannien efter Brexit

I EU har du en række muligheder for at klage uden om domstolene, hvis en sælger i et andet EU-land fx er uenig i, at du har ret til at få pengene tilbage for en vare eller ydelse. Kontakt os for at få konkret vejledning i, hvor du skal gå hen med din klage.

Det er stadig usikkert i hvilket omfang, du kan benytte dig af disse muligheder over for virksomheder etableret i Storbritannien fremover. Vi opdaterer løbende denne side i takt med, at vi får mere information.

Forbrugerklageinstanser i Storbritannien

De godkendte, britiske forbrugerklageinstanser (såkaldte ADR-instanser) vil som udgangspunkt fortsætte efter Brexit. Det er dog stadig usikkert i hvilket omfang, du fremover kan benytte dig af disse muligheder over for virksomheder etableret i Storbritannien. Ifølge det tidligere britiske Forbruger Europa-kontor vil de fleste klageinstanser i Storbritannien fortsat tage imod sager som normalt.

Hjælp til din klage hos Forbruger Europa

Forbruger Europa vil fortsat kunne hjælpe forbrugere i Danmark i sager mod britiske erhvervsdrivende. Du kan derfor stadig henvende dig til os med spørgsmål om dine rettigheder i forbindelse med Brexit og konkrete sager mod britiske virksomheder.

Hvis vi ikke kan hjælpe dig med konkret sagsbehandling, eller hvis vi vurderer, at der er andre klageinstanser, som bedre kan hjælpe dig, vil du få vejledning i, hvor du skal henvende dig. 

Du kan altid kontakte Forbruger Europa på hotline, chat eller infomail. Så vil Forbruger Europa vejlede dig bedst muligt om, hvor du kan henvende dig med dit krav. 

ODR-platformen (Online Dispute Resolution) 

Muligheden for at anvende den digitale ODR-platform til klagebehandling i sager med britiske erhvervsdrivende er ophørt pr. 1. januar 2021.  

Sådan klager du

Læs mere om dine muligheder for at klage, hvis der er opstået et problem mellem dig og en erhvervsdrivende i et andet EU-land, Island eller Norge.
Vejledning om klagemuligheder