Brexit for forbrugere

Hotelbooking i Storbritannien efter Brexit

Hvad har du ret til, hvis du har booket et hotelværelse i Storbritannien efter Brexit, men det ikke lever op til forventningerne? Eller hvis du vil annullere bookingen?

Der findes ikke særlige EU-regler for dine rettigheder, når du booker hotelophold. Brexit har derfor som udgangspunkt ikke direkte betydning for din adgang til hotelbooking i Storbritannien.

Hvis hotellet eller bookingplatformen, hvor du bestiller hotelopholdet, markedsfører sig over for danskere, fx hvis sproget på hjemmesiden er dansk, og du kan betale i danske kroner, vil de danske regler gælde. Hvis hotellet ikke markedsfører sig over for danskere, vil de britiske regler gælde.

Hvis dit hotelophold er bestilt som en del af en pakkerejse, så bør du dog være opmærksom på reglerne for køb af pakkerejser.

Læs mere under spørgsmålet Hvad betyder Brexit for køb af pakkerejser? 

Vil du klage over hotellet?

Inden for EU har du en række muligheder for at klage uden om domstolene, hvis en sælger i et andet EU-land fx er uenig i, at du har ret til at få pengene tilbage for en vare eller ydelse. 

Det er stadig usikkert i hvilket omfang, du fremover kan benytte dig af disse muligheder over for virksomheder etableret i Storbritannien. Ifølge det tidligere britiske Forbruger Europa-kontor, vil de fleste klageinstanser i Storbritannien dog fortsat tage imod sager som normalt. Vi opdaterer løbende vores information i takt med, at vi indhenter mere viden.

Forbruger Europa vil fortsat kunne hjælpe forbrugere i Danmark i sager mod britiske erhvervsdrivende.

Læs mere om dine klagemuligheder efter Brexit