Pressemeddelelse

Udsigt til bjerge eller beton? Sådan undgår du at blive skuffet på ferien

Ferieglade danskere kan få en ubehagelig overraskelse, hvis de ikke er opmærksomme, når de booker hotel eller lejer bil via en bookingplatform. Derfor har vi lavet en guide.

Højsæson for solskin, strandbesøg og udspring i poolen nærmer sig, og mange er i fuld gang med at planlægge det endelige rejsemål for sommerferien. Der findes mange hjemmesider, der formidler kontakten til hoteller og lejebiler i hele verden. Det kan være en fordel, da du får hurtigt overblik og kan sammenligne priser, faciliteter osv. Men når du booker hotel eller lejer bil gennem en bookingplatform, er det en god idé at være opmærksom på, hvem du reelt handler med:

”Forbruger Europa har flere sager med danskere, der oplevede, at hotellet eller lejebilen langt fra levede op til deres forventninger. De blev først klar over, at bookingportalen ikke havde ansvar for opfyldelsen af aftalen, da de prøvede at klage,” siger leder af Forbruger Europa, Lars Arent.

”Ofte er bookingplatformene velkendte brands, og det kan betyde, at forbrugerne går ud fra, at det i sig selv er et kvalitetsstempel for den ydelse, de køber. Derfor er der mange, der ikke undersøger selve hotellet og udlejningsvirksomheden yderligere, selvom det tit er dem, der er den egentlige aftalepart.”

Hvem handler du med? 

Når du booker hotel eller lejer bil, så aftaler du, at du skal have et værelse eller en bil stillet til rådighed. Spørgsmålet er bare, hvem du indgår den aftale med?

”Når alt går, som det skal, er det sjældent et problem at have booket via en bookingplatform. Men hvis du ikke kan få bilen udleveret, eller poolen langt fra ligner det, der blev vist på billederne, er det ofte ikke bookingportalen, men biludlejeren eller hotellet, du har handlet med og kan stille til ansvar.”

Forbered dig, inden du booker

Reglen er, at hvis bookingplatformen kun er formidler og derfor ikke tager ansvar for kvaliteten af dit køb, skal du være blevet gjort tydeligt opmærksom på det, før du afslutter handlen: Men det er aldrig sjovt at blive ubehageligt overrasket, når du og familien først er afsted, og havde forventet bjergudsigt, en kæmpe pool eller en lejebil i topklasse. Derfor anbefaler Forbruger Europa, at du undersøger, hvem du handler med på forkant.

Gode råd, når du booker via en bookingplatform:

  1. Undersøg hvem, der er den egentlig aftalepart, inden du handler.
  2. Læs anmeldelser, og undersøg biludlejeren eller hotellets omdømme: Det giver et indblik i tidligere kunders oplevelser. Vær dog opmærksom på, om anmeldelserne virker troværdige, hvor mange der er, og om anmeldelserne er nye eller gamle.
  3. Besøg biludlejeren eller hotellets egen hjemmeside, og se om der er en ’om-os’-side og andre kontaktoplysninger, så du kan få hjælp, hvis du har brug for det.
  4. Undersøg, hvis det er muligt, billeder af hotellet, som andre gæster har taget. Det kan du fx gøre på Tripadvisor.com
  5. Overvej, om du har brug for de mange tillægsydelser, som du ofte bliver præsenteret for - afbestillingsservice, garantier osv. Du kan evt. tjekke, om du er beskyttet via din egen rejseforsikring.
  6. Kontakt Forbruger Europa, hvis du har spørgsmål eller vil klage over et europæisk hotel eller en biludlejer.

Få flere tips til billeje i udlandet

Få flere tips til booking af hotel

Forbruger Europas pressemeddelelser

Tilmeld dig Forbruger Europa pressemeddelelser.

Når du tilmelder dig, giver du samtykke til, at vi sender dig vores pressemeddelelser. Du kan til enhver tid afmelde dig og derved trække dit samtykke tilbage. Se Forbruger Europas privatlivspolitik.

Se nyheder