Nyheder

Dine rettigheder, hvis ferien blev påvirket af skovbrande

Populære rejsemål for danske turister er ramt af skovbrande. Hvis skovbrandene har haft betydning for din ferie, kan du læse om dine rettigheder her.

Kontakt din rejsearrangør, hvis du havde bestilt en pakkerejse:

Hvis din rejse var en klassisk pakkerejse / charterrejse, hvor du gennem én rejsearrangør har bestilt flybilletter, hotelophold og måske transport, er der som udgangspunkt nogle regler, der beskytter dig, når ferien ikke er gået som planlagt på grund af uforudsete begivenheder som fx en skovbrand:

”Når du er hjemme i sikkerhed, anbefaler vi, at du selv tager kontakt til din rejsearrangør, og gør opmærksom på, at du ønsker et afslag i prisen,” siger direktør i Forbruger Europa, Lars Arent.

Hvis du selv har booket ferien:

Hvis du er din egen rejsearrangør, og selv har fundet en flyrejse, et hotel osv., er det desværre ikke sikkert, at du har krav på at få dækket nogle af dine rejseudgifter, selvom din ferie ikke gik som forventet. Det afhænger af hvilke aftalevilkår og betingelser, som det enkelte flyselskab eller hotel har.

Hvis du har tegnet en rejseforsikring, er det en god idé at kontakte dit forsikringsselskab hurtigst muligt, hvis der fx er brug for at skifte hotel. Forsikringen vil nemlig ofte skulle dække de ekstraudgifter, der eventuelt måtte komme. 

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte Forbruger Europa.

 

Forbruger Europas nyhedsbrev

Forbruger Europa udsender jævnligt nyhedsbreve med gode råd og nyheder om forbrugerrettigheder i EU inden for en lang række områder, fx flyaflysning, leje af bil, køb af varer og fortrydelsesret.